Pikkutilan elämää

Kurukyytiä

Share |

Maanantai 22.6.2015 klo 17:17


Äpylien laidunkausi pääsi hyvään alkuun, välillä tosin Kurulta unohtui minne piti mennä ja aloimme taluttamaan sen laitumelle. Päitsien pukeminen ei ole Kurun mielestä kivaa ja välillä itsekin oikoo ja taluttaa vaan kaulapannasta.

Isäntä lähti niin reteesti taluttamaan sonniaan pitkällä narulla, pelkästä kaulapannasta ja huuteli vielä mennessään jotain joten parahiksi käännyin katsomaan. Ja kyllähän siinä katsottavaa olikin!

Kuru spurttasi narunmitan täyteen vauhtiin, isäntä ennätti tajuta mitä tulee tapahtumaan ja kiristi otettaan narusta. Sitten se läksi, isäntä nimittäin, vain lippis jäi niille sijoilleen. Vasikka pääsi hyvään vauhtiin kohti laidunta, isäntä tuli niin kovaa narun jatkona, ettei enää uskaltanut laskea irtikään. Jalat tavoitti hetkittäin maata,  sentään pystyssä pysyi.  Näky oli niin koominen, ettei sitä voinut nauramatta katsoa, aivan kuin sarjakuvissa! Laitumen portti läheni ja kilttinä vasikkana Kuru pysähtyi odottamaan narun irroitusta, vaikka portti oli auki ja matka olisi saattanut jatkua pellon yli naapureiden riemuksi. Pysähtyminenkin onnistui pystyssä pysyen. Eniten kolhuja taisi saada itsetunto minun tikahtuessa nauruun.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini