Pikkutilan elämää

Aamun yllätys

Share |

Lauantai 3.1.2015 klo 20:42


Yllätysten vuosi tulossa?

img_0420.jpg

Ainakin vuoden toinen päivä alkoi aikamoisella yllätyksellä. Uuhikarsinassa oli juuri syntynyt karitsa! Pässi on kuitenkin vielä saapumatta ja näin ollen meidän karitsoiden piti syntyä vasta kesällä. Nyt tietenkin herää epäilys onkohan lisää yllätyksiä luvassa?

Pääasia kuitenkin, emo hoitaa ja pieni pässikaritsa on pirteä. Kuten monena vuonna peräikkäin, karitsa on musta jolla on valkolakki päässä. Uusi pässi onkin vaalea jos välillä saataisiin porukkaan muutakin väriä.

Emo ja karitsa siirrettiin omaan yksiöön, saavat tutustua rauhassa toisiinsa ja saadaan ruokittua imettävää äitiä vähän tuhdimmin. Ensi viikolle luvatut pakkaset tietysti hirvittää, meillä lampaat ovat kylmäpihatossa. Pitänee aloittaa villapaidan kudonta pienelle.

Vasta jälkikäteen hoksasin, että Estrelamme Adam kävi kyllä ikkunan takana kertomassa, että syntymän ihme tapahtuu. Tosin minä vaan käänsin kylkeä ja ihmettelin mitä ihmettä se siihen ikkunan alle tuli möskyämään. Adam pitää huolen, että me saamme tiedon jos joku synnyttää tai on karannut.

Vuoden ensimmäiset päivät ovat kuluneet ponien " vuosihuollossa", on raspattu kaviot, hoidettu hampaat ja siistitty hännät. Nuorempi ponin hoitaja puunasi taannoin poniaan ja kysyi saako leikata häntää. Annoin luvan sen kummaisemmin asiaa ajattelematta. Mutta mikäs olikaan lopputulos. Ponin otsatukka oli jyräytetty poikki silmien yläpuolelta, samalla mallilla kuin leikkaajan oma otsis omatoimiparturoinnin jälijiltä. Tästä viisastuneena toimin minä parturina.

img_0403.jpg

Hirnuvahammas Marika kävi taas hoitamassa ponien hampaat. Calimerolla oli taas paljon teräviä piikkejä, Iirolla vähän vähemmän. Tuollaista eläinten käsittelyä on kyllä ilo katsella! Itsekin tulee niin hyvälle mielelle rauhallisesta ja taitavasta työskentelystä. Calimero, jonka madotuskin on aika operaatio, suostui pienen alkuhangoittelun jälkeen rennoksi hoidettavaksi. Odotamme innolla Marikan valmistumista eläinlääkäriksi :)

img_0421.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini